برنج يكي از اصلي ترين غذاهاي روزانه مردم به خصوص ما ايراني هاست. غذايي كه هم در خانواده، هم در مهماني ها و مجالس پخته مي شود، در واقع برنج قوت غالب ما در بين غذاهاست. اين غلات خوشمزه و پركاربرد روش هاي پخت مختلفي دارد. به عنوان مثال پخت برنج آبكش شده با پلوپز يكي از راه هاي تهيه يك غذاي خوشمزه با برنج است. پلوپز به منظور پخت برنج با طعمي لذيذ و ساختاري جذاب اختراع شد و امروزه افراد زيادي از اين وسيله براي پخت و پز استفاده مي كنند. اگر بلد نيستيد با اين دستگاه براي پخت برنج كار كنيد، ما در اين مقاله به شما كمك مي كنيم، بهترين روش پخت را ياد بگيريد، مطمئن باشيد با آموزش پخت برنج آبكش شده با پلوپز، اولين خواهيد شد. پس با ما همراه باشيد.
پلوپز، كار شما را ساده مي كند
همانطور كه مي دانيد آشپزي هم به عنوان علم و هم به عنوان هنر شناخته مي شود. هنري كه پيچيدگي هاي خاص خود را دارد و بايد تكنيك هاي آن را بشناسيد. امروزه تكنولوژي كار را براي انسان در همه زمينه ها حتي آشپزي آسان كرده است. پخت برنج آبكش شده با پلوپز يكي از ساده ترين و مطمئن ترين روش هاي پخت برنج است كه نتيجه بسيار دلچسبي را به همراه خواهد داشت. فناوري نيز مي تواند در جهت خوشمزه شدن غذا قدم بگذارد. با استفاده از پلوپز مي توانيد در وقت و انرژي خود صرفه جويي كنيد. براي پختن برنج نيازي نيست صبح زود در آشپزخانه رفت و آمد كنيد و بيشتر وقت خود را صرف جوشاندن برنج كنيد. فقط در چند دقيقه مي توانيد طرز پخت برنج آبكش شده را با پلوپز ياد بگيريد.
مطالعه كنيد: طرز پخت برنج كته در پلوپز
طرز پخت برنج آبكش شده با پلوپز
اين كار بسيار ساده است. براي شروع به مواد خاصي نياز نداريد. فقط برنج و آب و روغن و نمك براي كار ما كافي است. البته اگر به دنبال آرد سوخاري يا هر نوع كاسروي ديگري هستيد، آن را به مواد اضافه كنيد. اول از همه از سالم بودن پلوپز خود مطمئن شويد. سيم برق و دوشاخه را چك كنيد، هرگونه اتصال الكتريكي در پلوپز به دليل گرما، آب و اتصال برق زياد مي تواند خطرناك باشد. در بسياري از موارد وجود برق در بدنه پلوپز باعث آتش سوزي شده است. سپس محيط را براي يك آشپزي با عشق آماده كنيد.
در پخت برنج آبكش شده با پلوپز بر حسب نوع پخت و نوع برنج آب اضافه مي شود. در بيشتر موارد يك اندازه گيري تجربي براي مقدار آبي كه به برنج اضافه مي كنيم وجود دارد. مثلاً بايد يك انگشت بالاي سطح برنج آب باشد. البته اين مقدار براي برنج پخته بيشتر يا اگر هميشه يك ليوان آب بيشتر از برنج اضافه كنيد افزايش مي يابد. مثلاً اگر از 2 ليوان برنج استفاده كرده ايد، 3 ليوان آب مي تواند مناسب باشد. پس از يك بار استفاده از هر برنج، مي توانيد نسبت نياز آن به آب را بدست آوريد.
براي شروع پخت و پز با پلوپز ابتدا برنج را خوب خيس كنيد، مدت زمان خيساندن در برنج هاي مختلف متفاوت است، اما معمولا ۲ تا ۳ ساعت بهترين زمان براي جذب آب برنج است. سپس آن را نيز بشوييد. توجه داشته باشيد كه خوب شستن برنج شما شفاف و سفيد مي شود. مراقب سنگريزه هاي كوچك باشيد. مقدار برنج بايد متناسب با تعداد نفرات و اندازه مورد نظر شما باشد. حالا برنج خيس خورده و شسته شده را داخل پلوپز بريزيد، به همان مقداري كه توضيح داديم آب اضافه كنيد. مقداري روغن اضافه كنيد تا برنج خشك و خوب پخته نشود. البته حد اضافه كردن روغن را بدانيد و زياد اضافه نكنيد. براي طعم دادن به برنج، مقداري نمك به آن اضافه كنيد. البته نمك زياد مي تواند خواص برنج را از بين ببرد، پس اندازه آن را رعايت كنيد.
حالا درب پلوپز را خوب ببنديد به برق وصل كنيد، اگر پلوپز شما اتوماتيك است شروع به پخت مي كند و يا در صورت لزوم دكمه استارت را فشار دهيد. برنامه پخت در اكثر پلوپزها طبق تنظيمات كارخانه انجام مي شود. اگر برنج را مستقيم داخل پلوپز بريزيد، در انتهاي قابلمه برنج خوش رنگ و خوشمزه خواهيد داشت. اگر مي خواهيد ته ديگ نان يا چيز ديگري داشته باشيد، مي توانيد ابتدا كف پلوپز را كمي روغن بزنيد، سپس ته ديگ خود را اضافه كنيد.
كلام آخر
اگر متوجه شديد آب داخل برنج تبخير شده و به اصطلاح كشيده شده است، در حين پختن برنج آبكش شده با پلوپز، ابتدا برنج را در ظرفي خالي كنيد. سپس پلوپز را خوب بشوييد سپس مقداري روغن اضافه كنيد و دوباره برنج را به پلوپز منتقل كنيد و از ديواره هاي پلوپز به سمت مركز پلوپز بكشيد. مقداري آب اضافه كنيد و در صورت لزوم روغن بيشتري اضافه كنيد و سپس در پلوپز را ببنديد. البته به ندرت اين اتفاق مي افتد، اگر در ابتدا آب كافي ريخته باشيد، لازم نيست نگران اين اتفاق باشيد. مهم ترين نكته اي كه هنگام پخت برنج آبكش شده با استفاده از پلوپز بايد به آن دقت كرد، ميزان آب مورد نياز است. بنابراين به ياد داشته باشيد كه هميشه يك فنجان آب بيشتر از برنج اضافه كنيد. بعد از يك بار پخت و پز با اين دستگاه قطعا دفعه بعد كار شما راحت تر و سريعتر مي شود.
اگر نگران از دست دادن مواد معدني و مواد مغذي پلوپز هستيد، قطعا در اشتباه هستيد. پختن برنج آبكش شده با پلوپز به هيچ وجه باعث از بين رفتن مواد معدني نمي شود. حتي مي توانيد مطمئن باشيد كه علاوه بر جذب مواد مغذي برنج، غذاي شما خوشمزه و خوب پخته است. غذاي خوب پخته در هضم غذا بسيار موثر است و كار را براي دستگاه گوارش آسان مي كند. پس پلوپزها را از قفسه ها و كابينت ها برداريد و با آنها شروع به پختن برنج كنيد قبل از آنكه پلوپز شما پوسيده شود و شما را در هزينه تعميرات پلوپز بيندازد.
- سه شنبه ۰۶ دی ۰۱ | ۲۱:۳۵ ۶ بازديد
- ۰ نظر